شجرة السودان المثمرة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى شجرة السودان المثمرة
 
الرئيسيةأحدث الصوردخولالتسجيل

 

 اتفضلوا 30 طريقه لتتبيل الدجاج المشوي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
noor
Admin
noor


الميلاد : 22/06/1974
الجنس

الجنس

سمعتك سمعتك : 2
عدد المساهمات : 408
 الاهداف الاهداف : 7177
المزاج

تاريخ التسجيل : 16/05/2009

اتفضلوا 30 طريقه لتتبيل الدجاج المشوي Empty
مُساهمةموضوع: اتفضلوا 30 طريقه لتتبيل الدجاج المشوي   اتفضلوا 30 طريقه لتتبيل الدجاج المشوي Emptyالأربعاء أغسطس 12, 2009 7:47 pm


--------------------------------------------------------------------------------

طريقه تتبيلة دجاج:

تتبيلة رقم 1

زبادي قليل الدسم أو منزوع

/ ملعقة صغيرة معجون طماطم / 2 فص ثوم
/ نص بصلة صغيرة / شوي زنجبيل
/ ملعقة صغيرة خل أو عصير نص ليمونة
/ كاري / هرد / فلفل أسود / ملح
/ هيل ناعم / قرفة ( دارسين ) / بابريكا

/ تخلط المقادير كلها بالخلاط
وتخمري فيها قطع الدجاج 6 ساعات والمقادير
ترى انتي اتحكمي فيها على حسب
كمية الدجاج واكيد انا باكل بس ربع دجاجة
ويشوى ويقدم ساخناً


تتبيلة رقم 2

طماطمة / بصلة صغيرة / بقدونس
/ لبن منزوع الدسم / جميع انواع
البهارات اللي موجودة عندك
وملح وفلفل أسود / وبصل / ثوم / فلفل حار
/ زيت الصويا / وليمونة مقطعه بقشرها بس
انا لغيت الليمونة وزيت الصويا


تتبيلة رقم 3

مقادير التتتبيله
ربع كوب زبادى
ربع كوب شطه حاره
خليط من توابل مطحونه(كمون كزبره
فلفل اسود هيل وقرفه مسمار بابريكا)
ملعقتين صويا صوص
عصير ليمونه
ملح
بصله مفرومه ناعم
5 فصوص ثوم مدقوقين
ملعقتين معجون طماطم
ملعقه من صلصه باربكيو
ملعقتين مايونيز
ملعقه زيت
طريقه التحضير
تدق قطع الدجاج بالمدقه لتيين الانسجه
وتكسير العظام تخلط كل مقادير
التتتبيله وتنقع بها قطع الدجاج لمده
من ساعه الى يوم كامل ثم تنفض
عنها التتبيله وتوضع على حله شوايه
الغاز وتغطى وتترك لتحمر من
الجنبين وتقدم مع صلصه الثوم


تتبيلة رقك 4

شيش طاوق
ربع كوب من صلصه حاره
ملعقتين من صلصه طماطم
كمون وكزبره وبابريكا
فلفل اسود وفلفل ابيض
خل وليمون وملح
زبادى
كركم
مسمار وقرفه وهيل مطحون
مايونيز
زيت
مسطرده
باربكيو
بقدونس وثوم وفلفل اخضر مفرومين
تخلط كل مقادير التتبيله
قطع طماطم وبصل وفلفل اخضر
اسياخ خشب او معدن
طريقه التحضير
تنقع قطع الدجاج قى التتبيله السابقه
وتنقع لمده يوم كامل ثم تشك
فى الاسياخ بالتبادل مع الفلفل
والبصل والطماطم وتشوى


تتبيلة رقم 5

1 م ك مستردة
1م ك كاتشاب
1م ك خل احمر ( ممكن خل ابيض بس
الاحمر بيدي طعم احلي)
2 م ك صويا صوص
زيت زيتون (حسب الرغبة)
ملح - فلفل - بصل - ثوم - زعتر - ليمون
جوزة الطيب (اختياري


تتبيلة رقم 6

طريقة شيش طاوق
اخلطي
1/2ك زيت زيتون
2م ك صلصة
6فصوص ثوم مدقوق
ملح
فلفل اسود
زعتر بري مقدار 1م ك
1/4 ك خل ابيض
1/4 م ك فلفل احمر مطحون

اخلطيها مضبووووووط ونقعي
فيها الدجاج لمدة 3ساعات

بعدين حطيه في اسياخ بالتبادل
مع فلفل اخضر وبصل



تتبيلة رقم 7
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://6655.ahlamountada.com
 
اتفضلوا 30 طريقه لتتبيل الدجاج المشوي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل الجمبري المشوي بصلصة الصويا
» طريقه عمل البيتزا بالصور المتحركه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شجرة السودان المثمرة :: قسم خاص بحواء :: منتدى خاص بحواء :: المطبخ وفنونه-
انتقل الى: